Door: Campermakelaar.nl

Campermakelaar.nl is vanaf 1 maart 2022 een samenwerking gestart met Camptoo. In deze blog beschrijven we alle mogelijkheden en informatie om jouw camper te verhuren via Camptoo

Gemiddeld staat een camper zo’n 45 weken per jaar stil. Dit is natuurlijk zonde van een mooie camper. De meeste campers vinden het dan ook niet fijn om langere tijd stil te staan. Na een maandje of 3 stilstaan kunnen sommige campers wat gebruikelijke kleine mankementjes vertonen. Bijvoorbeeld een lege accu of wat vocht in de leidingen. Een camper is het liefst op de weg, daar zijn ze ten slotte ook voor gemaakt! Bij Camptoo hebben ze hier de ideale oplossing voor. In deze blog vertel ik je meer over de werkwijze en voordelen van het verhuren van je camper. Lees gerust verder als je hier meer informatie over wilt hebben.

Wat is Camptoo voor een bedrijf? Camptoo specialiseert zich in het verhuren van particuliere campers. Het bedrijf gaat zo transparant mogelijk te werk en laat je alle beslissingen maken zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen. Het enige wat er van je gevraagd wordt is het maken van foto’s en een beschrijving te plaatsen. In het geval dat je de camper bij ons gekocht hebt, dan kun je gratis gebruik maken van onze advertenties en foto’s. Op deze manier wordt het je uiterst gemakkelijk gemaakt.

Camptoo staat voor veiligheid. Zij doen er alles aan om je een veilig gevoel te geven m.b.t. het verhuren van je trouwe camper. Dit doen ze door middel van het uitvoeren van huurders-checks, het beveiligen van eventuele gevoelige informatie en het door jou laten bepalen wie de camper wel of niet meekrijgt. Mocht je een fout gevoel hebben bij iemand die de camper wil huren, dan is de keuze volledig aan jou om de camper te verhuren of niet. Daarbij wordt er borg gevraagd voordat de camper opgehaald wordt. Deze borg wordt gebruikt om eventuele kleine schades te dekken mocht er iets mis zijn gegaan. Bij een groter probleem wordt alles via de verzekering geregeld. Verder op deze pagina lees je meer over de verzekeringen.

Maar wat kun je nu verdienen met het verhuren van je camper? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden via de indicatie-tool op www.camptoo.nl. Je kunt hier wat informatie ingeven over de camper. Met deze informatie wordt er een geschat getal weergegeven. Dit bedrag kan nog variëren. Bij het verhuren van 8-10 weken per jaar varieert het jaarlijkse bedrag tussen de €6.000,- en €14.000,-.

Het is natuurlijk ook niet onbelangrijk hoe de betaling in zijn werk gaat. Dit gaat op de volgende manier: Camptoo vraagt ongeveer 17% van het verhuur bedrag. Dit bedrag betaal je niet! De 17% wordt automatisch bovenop je vraagprijs geplaatst op de site. Dit betekent dus dat deze kosten worden gedekt door de huurder. Je betaalt dus in feite niets aan Camptoo voor het plaatsen van je advertentie. Het bedrijf regelt de aanbetaling, restbetaling en borgbetaling. Zodra een huurder de aanbetaling heeft voldaan, is de reservering definitief. De uitbetaling van de verhuuropbrengst wordt automatisch op je rekening gestort op de dag van vertrek. Meestal staat deze een dag later op de bankrekening. Dit gebeurt allemaal op de meest veilige manier.

Voordat we je camper de weg op kunnen sturen met een huurder, moet deze wel goed verzekerd zijn. We willen natuurlijk niet dat er vervelende situaties ontstaan. De verzekering is makkelijk te regelen. Vaak kun je dit al als aanvullende module op de basisverzekering toepassen. Er zijn 2 verschillende mogelijkheden om je camper te verzekeren. Je kunt ervoor kiezen dagverzekeringen af te sluiten ( ongeveer €20 per dag). Dit betekent dat je per dag dat de camper van huis is een bedrag betaald. Dit is vaak een handige methode als je van plan bent de camper niet bijzonder vaak te verhuren. Mocht je de camper wat vaker willen verhuren, dan is het voordeliger een aanvullende premie te betalen en de module “particulier verhuur” aan te zetten. Dit kun je doen bij verschillende verzekeraars. Onder andere bij Aveco, NKC, Unive of NAG. Je betaalt dan een hogere premie per jaar. In ruil daarvoor kun je je camper onbeperkt verhuren. Zoals eerder vermeld worden kleine schades gedekt door de borg die wordt betaald of geautoriseerd aan het begin van de verhuur. Alles wat hierbuiten valt wordt gedekt door de verzekering. Je hoeft hier verder niet veel aan te doen. Camptoo heeft een perfect functionerende 24 uurs alarmlijn. Dit is een servicedesk die voor de huurders alle problemen oplost. Alles wordt echter wel naar jou door gecommuniceerd.

Als de camper terugkomt van zijn welverdiende vakantie wordt het tijd om hem weer in te nemen. Samen kun je de camper even nalopen op eventuele schade en of deze er weer netjes bij staat. In de meeste gevallen komt de camper netjes en in dezelfde staat weer terug. Mocht er toch iets mis zijn gegaan, dan valt dit makkelijk te regelen via het oplossingscentrum. Zo wordt er gezorgd dat de kosten worden verrekend en je de camper kosteloos kunt laten repareren. Een goede tip van onze verkopers is het plaatsen van een topper op het matras. Dit i.v.m. de hygiëne. De topper is gewoon uit te wassen. Zo hoef je niet het volledige matras schoon zien te krijgen. Je kunt al voor een paar euro’s een topper bemachtigen bij bijvoorbeeld Ikea.

Al met al zijn er veel voordelen aan het verhuren van je camper. Camptoo kan je hier goed in begeleiden. Heb je interesse in deze manier van zaken doen. Laat dit vooral weten via onze site: www.campermakelaar.nl/camptoo.

We helpen je graag bij eventuele vragen of twijfels. We nemen zo snel mogelijk contact met je op zodra we de contactgegevens hebben ontvangen. Dank voor het lezen van deze blog. Hopelijk hebben wij je voldoende kunnen informeren.