In deze blog zult u verliefd worden op iets wat u nog nooit heeft gezien van Europa, misschien nog wel nooit van gehoord heeft. We gaan een mooie rondreis maken door de prachtige landen van Europa. We beginnen in het stedelijke gedeelte en voor dat u het weet bent u omringt met prachtige watervallen, meertjes noem het maar op.

We beginnen met de Duitse stad Würzburg, dat is ruim 4 uurtjes rijden vanaf de grens bij Venlo. In de stad Würzburg zijn een aantal mooie bezienswaardigheden te vinden. Een van die bezienswaardigheden is het Residentie van Würzburg. Het is een voormalig bisschoppelijk paleis en een combinatie van rococo- en barokarchitectuur. De bouw van het paleis heeft maar liefst 24 jaar geduurd (1720-1744). Napoleon Bonaparte heeft hier gelogeerd en hij noemde het ‘het mooiste pastorie van Europa’. Dit is dus zeker een aanrader en als ik u een tip mag geven…. Neem een gids als u het paleis bezoekt, dat maakt het nog vele malen mooier. Een andere bezienswaardigheid is Franconian Wine Country. Dit is de perfecte plek om te genieten van een goede wijn, te gaan wandelen, een wijnmakerij-tour te maken en de wijncultuur te ervaren, te genieten van heerlijk eten of om vrijetijdswandelingen te maken. Dus als u van een lekker wijntje houdt is dit zeker aan te raden.

Residentie van Würzburg:

Onze volgende stop op onze route is Passau. In deze plaats in het Zuid Oosten van Duitsland, maar 5 kilometer verwijdert van de grens bij Oostenrijk, vind u De Dom St. Stephan, het is een kathedraal daterende uit het jaar 1668. Het staat bekend om zijn mooie orgels en klokken. Het gebouw is ruim 100 meter hoog. Binnen in de dom van Passau staat een van de grootste orgels ter wereld. Richting het Noord Oosten van de stad Passau ligt de wijk Altstadt. In Altstadt ga je terug in de tijd en kunt u genieten van prachtige gebouwen uit vervlogen tijden. U kunt zien dat het de mensen er voor de wind ging in het verleden. U kunt er heerlijk winkelen, u vindt er van alles waaronder speciaalzaken, boutiques en moderne winkels.

We gaan langzaam richting de prachtige natuurgebieden. Nog een mooie tussenstop in Maribor in Slovenië. Maribor is een stad in Slovenië aan de Drava, op de plaats waar deze rivier de Alpen verlaat. Het is met ruim 100.000 inwoners de tweede stad van Slovenië. U heeft hier een aantal adembenemende plaatsen waar u absoluut niet voorbij wilt rijden. Als eerste hebben we het grootste skigebied van Slovenië. Het ligt iets ten zuiden van Maribor. Er zijn hier heel het jaar door activiteiten, dus als u zin heeft om even lekker een paar uurtjes te skiën kan dat zeker hier. Op het Glavni plein vind je de Mariazuil die de stad doet herinneren aan de pestepidemie van de 17de eeuw. Naast de Mariazuil, die wel eens de pestzuil wordt genoemd, is het Kasteel van Maribor een prachtige bezienswaardigheid. Daar kunt u het prachtige trappenhuis & mooie muurschilderijen bezichtigen. Voor het kasteel kunt u het bevrijdingsmonument bewonderen.

Eindelijk zijn we aangebroken bij het hoogtepunt van de reis. We zijn aangekomen in Kroatië bij de Plitvicka jezera oftewel de Plitvice meren. Dit is het grootste nationaal park in Kroatie en tevens één van de oudste in Zuid-Europa. Dit park ligt 130 km ten zuiden van de hoofdstad Zagreb. Het prachtig park bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Dankzij verschillende ecosystemen die naast elkaar bestaan, wonen er diverse planten en dieren, waaronder zeldzame soorten zoals de bruine beer. Hier heb ik een link staan als u daar op klikt kun je alvast een filmpje kijken over hoe het er uit ziet. https://www.reisroutes.nl/blog/kroatie/plitvice-meren-kroatie-reistips/#filmpje_van_de_plitvice_meren_kroatie

Zoals u heeft kunnen zien in het filmpje ziet het water er heerlijk uit, maar helaas mag u hier niet in zwemmen. U kunt altijd een stukje doorrijden en kijken naar andere kleine meertjes met watervallen. Die zijn daar genoeg, dan kunt u daar wel lekker in zwemmen.

Nadat we hebben genoten van de Plitvice meren gaan we door naar het Zuid Westen van Kroatië. We stoppen aan de kust bij Zadar. Om s’ avonds laat de boot te pakken naar Ancona in Italië zodat we s’ morgensvroeg daar aankomen. Eerst gaan we nog naar twee mooie bezienswaardigheden in Zadar. De eerste is de sea Organ het is een architectonisch geluidskunstobject en een experimenteel muziekinstrument dat muziek speelt via zeegolven en buizen onder een reeks grote marmeren treden. Op deze plek kunt u ook nog eens genieten van een fijne strandwandeling met een prachtige zonsondergang. De tweede is De kerk van St. Donatus. De naam verwijst naar Donatus van Zadar, die in de 9e eeuw met de bouw van deze kerk begon en deze op het noordoostelijke deel van het Romeinse forum beëindigde. Opmerkelijke kenmerken zijn de vrouwengalerij die wordt gedragen door zes pilaren en twee Romeinse zuilen en 27 meter hoge koepel. Zeker een aanrader om een keertje te bezoeken.

We zijn aangekomen in Ancona met de boot. In Ancona blijven we niet te lang, want wij rijden door naar Lugano in Zwitserland. Wilt u nou toch even in Ancona blijven raad ik u aan om naar Lazzaretto of Ancona te gaan. De Lazzaretto van Ancona, ook wel de Mole Vanvitelliana genoemd, is een vijfhoekig 18e-eeuws gebouw gebouwd op een kunstmatig eiland als quarantainestation voor de havenstad Ancona.

Wij gaan door naar de voorlaatste stop. De stad Lugano in het mooie Zwitserland. Naast dat u natuurlijk kan genieten van de prachtige bergen en water zoals, het meer van Lugano, Monte Bré, Monte Generoso of Monte San Giorgio kunt u hier ook prachtige bouwwerken zien. U vind hier Swissminiatur. Swissminiaturis het grootste openluchtminiatuurmuseum van Zwitserland.

Gelegen in Melide, aan de oevers van het meer van Lugano, wordt het park omgeven door majestueuze bergen, waaronder Monte Generoso, San Salvatore en ook San Giorgio, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. U kunt het een beetje vergelijken met Madurodam in Nederland. Ontspan en kom tot rust in een rustige, natuurlijke omgeving. Verder kunt u een kijkje nemen bij Villa del Balbianello. Dit is een prachtige villa gevestigd onderaan de bergen, aan het Como meer. Zeker het bekijken waard.

Onze laatste stop wordt Freiburg. Freiburg staat bekend om de Duitse Universiteit. Het is een van de bekendste universiteiten van Duitsland en daterend uit 1457 wat het ook nog eens een van de oudste universiteiten maakt. Je hebt hier veel om te bezoeken. Wij gaan naar het Munster van Freiburg. Het Munster van Freiburg is de hoofdkerk van de Duitse stad Freiburg. Het gebouw is sinds 1827 in gebruik als kathedraal van het toen opgerichte aartsbisdom Freiburg. De kenmerkende 116 meter hoge open maaswerktoren geldt als een meesterwerk van gotische bouwkunst. Bij de kerk staan veel leuke kraampjes met souvenirs. Wat het gebouw nog mooier maakt zijn de glas – in -loodramen.

Wat er ook dichtbij ligt is het attractiepark Europapark. Als u met de kinderen bent is dit ook een leuke tussenstop om van te genieten.

Hierbij zijn we aan het einde gekomen van onze camperroute. Heeft u deze route gevolgd of wilt u deze misschien gaan volgen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. Waren er dingen die wij niet genoemd hebben en die we echt niet mogen missen? Laat dan alsjeblieft een reactie achter. Bedankt voor het lezen! Laat weten wat u ervan vond!