Als de duisternis invalt is het fijn om knus in de camper het journaal te kijken of een favoriete serie op te zetten. Campermakelaar.nl zet de mogelijkheden om onderweg tv te kijken in binnen- en buitenland op een rij.

Onderweg genieten van de luxe van thuis spreekt veel camperaars aan. Daar hoort natuurlijk een televisie bij. Er zijn allerlei mogelijkheden om betrouwbaar tv-beeld te krijgen in de camper. In dit stappenplan ziet u wat daarvoor nodig is, welke kosten eraan zitten en welke provider het meest betrouwbaar is.

 

 

Stap 1: het uitzoeken van een goede tv.

Wie een tv installeert in de camper moet efficiënt omgaan met de ruimte. Ga daarom voor een kleiner toestel, maximaal 32 inch. Daarnaast is het verstandig om een televisie te nemen met een aansluiting van 12 volt. Op die manier is het toestel makkelijk aan te sluiten. Er zijn talloze merken die aan deze eisen voldoen.

Tip: Hoe groot moet de tv zijn? Meet de afstand van uw zitplek tot de plek waar de tv komt te staan in centimeters. Vermenigvuldig het getal met 0,2. De uitkomst is het ideale formaat in inches.

Stap 2: kies voor Digitenne, schotel of internet

Digitenne: Met KPN Digitenne betaalt u 18 euro per maand. U kijkt dan tv via een draadloze tv-ontvanger waardoor u in heel Nederland goedkoop naar digitale televisie kunt kijken. Kabelaansluiting of internet is dus niet nodig. Let op: dit werkt niet in het buitenland. (Digitenne)

Schotel: Wie in het buitenland tv wil kijken in de camper, kan kiezen voor een schotel. Canal Digitaal heeft volledige pakketten voor de vakantieganger inclusief schotel en HD-ontvanger. Het kost ongeveer 17 euro per maand (van maart t/m september tv via 67 zenders). Daar komen wel enkele eenmalige kosten bij zoals die voor de schotel. (Canal Digitaal)

Internet: Er zijn verschillende manieren om via de laptop/tablet televisie te kijken via internet. Bijvoorbeeld met de app van Ziggo of NPO. Via deze apps, maar bijvoorbeeld ook via Netflix, kunt u op nieuwe tv’s (smart tv’s) via internet tv kijken. De televisie verbinden met internet (van bijvoorbeeld de camping) is dan voldoende. U kunt ook een ChromeCast aansluiten op uw tv waardoor u via de telefoon (met internet) kunt streamen.
Geen internet (WiFi) op locatie? Zelf een hotspot maken kan bijvoorbeeld door een T-Mobile 4G voor thuis-pakket aan te schaffen. Een abonnement kost 35 euro per maand. Plug de router in het stopcontact van de camper en ontvang wifi-signaal via 4g voor al uw apparaten. Nadeel: u betaalt het hele jaar. (T-Mobile)

Stap 3: vergelijk de mogelijkheden en kosten

Nu u de mogelijkheden op een rij hebt is het goed om te vergelijken. Belangrijke tips daarbij:
*Gaat u naar het buitenland: dan is een schotel de beste mogelijkheid.
*WiFi op de camping is niet altijd van goede kwaliteit. TV-kijken vereist wel een stabiele WiFi-verbinding. Een hotspot maken is dan een goed alternatief (T-Mobile).
*Let op dat de abonnementen vaak 1 of 2 jaar doorlopen, ook in de maanden dat de camper in de winterstalling staat.

© campermakelaar.nl