Geschreven door : Richard van Tinteren, Campermakelaar Flevoland en Noord-Holland Oost.

Midden Juni en een hectische periode voor een campermakelaar. Nu één dagje zonder intakes, bezichtigingen, afleveringen, afspraken etc, etc. What to do, dagje beetje relaxen dan maar? Nog wel een camper te fotograferen voor de volgende campagne en oh ja, een blog schrijven.. Iets wat ik al langere tijd schatplichtig ben t.a.v. onze gezamenlijke website campermakelaar.nl maar door de drukte nog niet aan toe was gekomen.

Ik hoefde eigenlijk niet lang na te denken en besloot de drie zaken te combineren en ben met de nog te fotograferen camper, een geweldige Sun Living V60 SP buscamper, laptop, camera, wat vochtige en droge versnaperingen, naar de inspiratiebron van deze blog getogen voor een dagje werkrecreatie.

Wonende in Lelystad weet ik al sinds jaar en dag wat deze stad heeft te bieden en dat is niet weinig. Lelystad heeft namelijk alles. Prachtige natuur met uitgestrekte bossen en natuurparken om te wandelen e/o te fietsen. Volop mogelijkheid om te shoppen of uit te gaan in de vele gastvrije horecagelegenheden en heel veel water en daarmee vanzelfsprekend talloze watersport mogelijkheden. Qua camper faciliteiten was Lelystad echter tot voor kort beperkt tot een karige ongezellige camperplaats zonder enige voorzieningen en een kleine, weliswaar gezellige camping maar met beperkt ruimte voor campers. Daar is sinds vorig jaar gelukkig drastisch verandering in gekomen.

 

Al sinds de eerste plannen was ik op de hoogte van de realisatie van een nieuwe en heel bijzondere camperplaats hier in Lelystad. Aan het begin van de Markerwaarddijk (N307) is na de sluizen die het Markermeer en het IJsselmeer verbinden, een strekdam waar op het uiterste punt, het 26 meter hoge stalen kunstwerk van de Brit Anthony Gormley, de “Zittende Man” is geplaatst. Aan het begin van deze strekdam is ruimte gecreëerd voor de nieuwe Camperplaats Camp & Surf Markermeer. Gelegen aan het nieuw aangelegde Bataviastrand, met 55 camperplaatsen en een prachtig uitzicht op het ver strekkende Markermeer. Hoewel als camperplaats nog niet volledig tot wasdom gekomen, is het nu al een ideale plek voor water en strandliefhebbers. Watersporters met een camper kunnen hier aan de waterrand verblijven en naar hartenlust zonder beperkingen hun sport beoefenen. De bodem onder de waterlijn van het strand is speciaal zodanig gemaakt, dat deze direct snel afloopt en volledig vrij is van waterplanten. Voor watersporters dus de meest ideale omstandigheden en is daarom onder de liefhebbers nu al beter bekend als de “Hoekipa Dijk”.

Op dit moment is het een prima plek voor zelfvoorzienende “off grid” camperaars want faciliteiten zoals stroom, sanitair, en watervoorziening zijn nu nog niet aanwezig maar staan volgens eigenaar en beheerder Mark Snel op de planning, om nog deze zomer en najaar gerealiseerd te gaan worden. De doelstelling is volgens Mark om Camp & Surf volledig zelfvoorzienend te laten zijn met een eigen waterzuivering/recycling systeem voor regenwater en water uit het Markermeer, plus een eigen onafhankelijke stroomvoorziening. Camp & Surf gaat dus een volledig “off the grid” opereren maar daarbij wel alle moderne voorzieningen bieden die een Camperplaats “full service” maken. Een strandpaviljoen en kiosk behoren ook tot de plannen voor de nabije toekomst.

Wel al operationeel is een Surfcenter waar lesgegeven wordt in de diverse individuele watersporten. Ook kun je hier allerlei watersport materialen huren en daarmee zo het water inlopen en nog meer van je verblijf op deze bijzondere plek genieten.

Camperplaats Camp & Surf Markermeer ligt op een steenworp afstand van Bataviastad en Bataviahaven en is een centraal in Nederland gelegen unieke locatie om eens neer te strijken met uw camper. Ik heb er in ieder geval een heerlijke dag doorgebracht en genoten van een voor mij bekende plek maar deze eens van een andere kant en met andere ogen bekeken en dat is me uitzonderlijk goed bevallen. Topdag…!

Camp & Surf is gelegen aan de Markerstrekdam 1, 8242 PN te Lelystad

 

© campermakelaar.nl