Dit schitterende plaatje is geschoten in ons eigen oer-Hollandse  Nationaal Park “De Groote Peel”. Met het zonnetje schijnend en de planten, bloemen en bomen in volle bloei is dit het perfecte plekje in ons mooie Nederland. De Groote Peel is een natuurgebied gelegen op de grens van Brabant en Limburg. Met een oppervlakte van 13.4km² is dit een geschikte plek om in het voorjaar, de zomer of zelfs de herfst te verblijven. De Groote Peel kent vele landschappen. Van moeras tot heiden met grote en kleine plassen. Het is een zeer gevarieerd gebied met vele vergezichten. Vandaag neem ik u mee op een reis door de Groote Peel.

Of u nu een ervaren camperaar bent of u heeft zojuist uw nieuwste aanwinst bemachtigd, een camperplaats heeft u toch echt nodig. Deze zijn rond de Peel genoeg te vinden. Een van de best aangeprezen staanplaats is Gasthuys de Peel. Het gemiddelde van deze staanplaats komt neer op een 4.85 van de 5 sterren,1,5km gelegen van het natuurgebied De Groote Peel. U wordt met open armen ontvangen, een kopje koffie en Limburgse vlaai! Het is een schone en goed bijgehouden plaats waar al veel mensen van hebben mogen genieten. Hieronder vindt u een kaartje met nog eventuele andere staanplaatsen.

 

 

Kleur van pijl Aangegeven Camper staanplaats
Blauw Camperplaats de Peeldijk
Oranje Camping Wetland
Rood Camping de Peelpoort
Geel Camping de Peel
Groen Camping de Meijel

 

Zodra u uw staanplek heeft gevonden, de stoeltjes heeft uitgeklapt en klaar bent voor de dag, wordt het tijd om de Groote Peel te ontdekken. Mocht u een echte fietser zijn dan bent u in De Groote Peel aan het goede adres. Er zijn verschillende fietsroutes aangelegd. Deze zijn grotendeels verhardt en zijn verspreidt over het hele gebied. De fietsroute die hieronder wordt aangegeven is een goed voorbeeld van een cultuurrijke route. U kunt onderweg ergens stoppen voor een drankje en een hapje. De route is circa 33km lang. Dit is een van de kortere routes. Op de site van het park staan routes aangegeven van maar liefst 54km!

Na deze kilometers fietsen is een lunch wel op zijn plek. Rond het gebied liggen verschillende restaurantjes met elk zijn eigen specialiteit. Een dichtbijgelegen restaurant is bijvoorbeeld de Peelboerderij. Dit leuke restaurantje is te vinden op de Moostdijk 28 te Ospel. U kunt hier genieten van een overheerlijke lunch. Maar dat niet alleen. U kunt hier ook ontbijten, brunchen en dineren. Even tot rust komen na een lange dag van veel beweging. Wilt u liever nog een stukje door fietsen dan is De Dorpsherberg misschien iets voor u. Op 7 minuten fietsafstand gelegen van de Peelboerderij. Te vinden op de Casseweg 1A eveneens in Ospel. Het restaurant heeft 500 goede recensies en is niet ver gelegen van de Groote Peel. U kunt hier kiezen uit pannenkoeken, vlees- en visgerechten. Daarbij is er een ruim assortiment van bieren, wijnen en andere gedestilleerde dranken. Zo zijn er nog veel andere restaurantjes en terrassen waar u uit kunt kiezen. In het kleine dorpje Meijel vindt u de Dorpsstraat met voornamelijk eetgelegenheden. U kunt hier lekker uit eten bij een goed restaurant zoals Nakal. Voor een lekkere snelle hap is er een ruim aanbod aan snackbars in de omgeving. Noordwest gelegen van de Groote Peel vindt u de Gezandebaan in Heusden. Hier bevinden zich ook nog 2 leuke plekjes. Namelijk Brasserie ’t Turfke en restaurant Volentieri. Kortom, genoeg keus waar altijd wel een heerlijk ochtend-, middag- of avondmaal tussen zit. Het echte genieten kan beginnen!

Wat is er nu leuker dan fietsend door de Peel? Solexen door de Groote Peel! Snorrend door het mooie gebied en het beleven van de Peel op een geheel andere manier dan op de fiets. Er zijn rond de Groote Peel veel solex verhuren. De best gelegen verhuur ligt op een kleine 4 kilometer van de Groote Peel. “Snorfiets In De Peel” biedt u 3 zorgvuldig uitgestippelde routes. Keuze uit routes van 2, 3 en 4 uur. Deze routes zijn zowel ’s ochtends al ’s middags beschikbaar. Bovenop het aanbieden van Solex tours bieden zij ook andere expedities zoals bijvoorbeeld golven of varen met de sloep. Daarbij is er ook een mogelijkheid om een legerjeep tour te volgen en zelfs een High-Beer. Al met al zijn er 11 mogelijke expedities en tochten.

Gaat u met de kids op pad? Dan is het een leuk idee om het bekende Toverland in Sevenum op te zoeken. Op 20 minuten afstand van de Groote Peel is het een leuk dag uitje. Het Attractiepark ontvangt zo’n 800.000 bezoekers per jaar. Het park beschikt over meer dan 34 attracties waar u en uw (klein)kinderen een geweldige dag zullen beleven. Een groot deel van het park is overdekt. Dit betekent dat u zelfs op een mindere dag, het prima naar de zin kan hebben. Het is een makkelijk bereikbaar park en er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt veel informatie vinden over het park op de website inclusief de plattegrond.

 

Om in aanraking te komen met het Peelse natuurgebied hoeft u natuurlijk niet altijd op de fiets te zitten. Er zijn allerlei verschillende excursies door het gebied heen. Voor gezinnen is er bijvoorbeeld de Peel Ontdektocht. Deze 2,5km lange route biedt veel leuke uitdagingen. Zo worden er wat opdrachten meegegeven om bijvoorbeeld waterdiertjes te scheppen en naar sporen te speuren.

Op andere excursies zoals de Turfstekertocht ontdekt u op een unieke manier het natuurgebied. Een gids vertelt u over de flora en fauna van het gebied, zo komt u een stuk meer te weten over de natuur en wat er allemaal in leeft.

Zo zijn er nog 3 andere excursies. Deze worden verzorgd door het Staatsbosbeheer van de Groote Peel. Meer informatie over deze tochten vindt u bij Nationaal Park De Maasduinen.

Hierbij komen we dan toch echt aan het einde van het Peel avontuur. Voor meer leuke uitjes of locaties binnen en buiten Nederland kunt u ook terecht bij een van onze andere blogs. Voor vragen of deze of andere blogs kunt u natuurlijk altijd terecht op onze site. Aanvullingen op blogs zijn bij ons altijd welkom. Wij hopen u van voldoende informatie te hebben voorzien. We wensen u veel plezier in dit veelzijdige en schitterende natuurgebied.

Campermakelaar.nl