Tijdens de persconferentie op 6 Mei heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt dat vanaf 1 Juli de regels voor campings versoepeld zullen worden en dus weer toegankelijk om te bezoeken. Onder anderen de sanitaire voorzieningen en de horeca gelegenheden mogen dan weer gebruikt worden, weliswaar met restricties. De kans is groot dat deze sowieso het huidige kampeer seizoen nog van kracht zullen blijven.

Veel kampeerders realiseren dit al en gaan daarom voor een vakantie met de camper. Een camper is vrijheid, je kunt er mee gaan en staan waar je wilt. Gelukkig zijn er in Nederland veel voorzieningen voor campers. Er zijn camperplaatsen door het hele land, waar je vaak gratis kunt overnachten. Waarom gelden de restricties dan niet voor deze camperplaatsen? Camperplaatsen hebben vaak geen tot weinig voorzieningen en dus ook geen restricties. Gelukkig bent U met een camper zelfvoorzienend en hebt U de voorzieningen dus ook niet nodig.

Verder is een groot voordeel dat U niet hoeft te reserveren. U kunt er op ieder gewenst moment tussenuit en overnachten op een van de vele camperplaatsen door het hele land waardoor U veel mooie plekjes, die Nederland rijk is, kunt bezoeken. Dat is waar we op doelden toen we zeiden ‘een camper is vrijheid’, vrijheid waar we allen zo aan toe zijn.