Vandaag gaan we naar een land hier niet heel erg ver vandaan, namelijk Duitsland. Hier gaan we terug in de tijd naar de tijd van de ridders en kastelen en genieten we van een prachtig stukje geschiedenis van deze regio. U zult zich wanen in verschillende gebieden, op het ene moment staat U midden in de natuur omringd door een zee van rust en het nadere moment zult U zich bevinden in een prachtige historische stad met adembenemende gebouwen.

Onze eerste stop ligt nog geen drie en een half uur verwijderd van de grens bij Venlo, hier stoppen we in Mannheim. In deze stad aan de Rijn bevinden zich een aantal bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Een van die bezienswaardigheden is het Luisenpark. Hier kunt U lekker wandelen door dit prachtige park of huur een gondel en bewonder dit park vanaf een bootje midden op meer in het park. Een plaats die zeker aan te raden is om te bezoeken is de watertoren van Mannheim. Deze toren is de voornaamste bezienswaardigheid van de stad en is omringd door een mooi park en gezellig cafétjes. Verder vindt U in Mannheim ook het prachtige Mannheim Baroque Palace.

De volgende stop op ons lijstje is Schwetzingen. In deze plaats ten zuiden van Mannheim vindt U Slot Schwetzingen. Dit prachtige kasteel wordt getypeerd door zijn adembenemende tuinen en deze zijn zeker een bezoekje waard. In deze tuinen zelf bevinden zich ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld een nagemaakte moskee en een nagemaakte tempel.

Op een kleine afstand van Schwetzingen vindt U Heidelberg. Heidelberg is vooral bekend voor haar universiteit en door het historische centrum van de stad. Naast dat Heidelberg een van de oudere steden in Duitsland is, is de universiteit in deze stad is de oudste in Duitsland. De stad heeft niet alleen een prachtig centrum, maar ook een prachtig kasteel genaamd Heidelberg Castle wat helaas is verwoest in de 18e eeuw. Toch zijn de ruïnes een must-visit.

Na een stuk rijden richting het Zuid Oosten zult U aankomen in Bad Wimpfen. Bad Wimpfen is een zeer gezellig dorpje vol met typisch Duitse gebouwen. Het meest belangrijke gebouw in Bad Wimpfen is Kaiserpfalz, een kasteel dat gebouwd werd in de 12e eeuw. Verder heeft Bad Wimpfen nog meerdere speciale gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn, zoals de Palts kapel (een kapel die was opgedragen aan Sint Nicolaas van Myra), de oude stadsmuur, de blauwe toren etc.

Op zo’n 30 kilometer ten Oosten van Bad Wimpfen vindt U Waldenburg. Aan het eind van de tweede wereldoorlog werd dit dorpje plat gebombardeerd door Amerikaanse artillerie. Ondanks dit is het dorp en de historische gebouwen weer helemaal opgebouwd. De grootste attractie is slot Waldenburg, een prachtig kasteel in het midden van het dorp.

Sluit U ogen en stelt U zich een typisch Duitse dorpje voor. Grote kans dat het beeld in uw hoofd heel erg veel lijkt op het dorpje Rothenburg ob der Tauber. Dit dorp is wereld beroemd om zijn prachtige middeleeuwse centrum en jaarlijks komen er toeristen van over de hele wereld om dit prachtige dorpje te bewonderen. Het dorpje is zo typisch Duits dat voor de tweede wereldoorlog de Nazi’s het beschouwde als het meest Duitse dorpje van Duitsland. Verder is Rothenburg ook onderdeel van de Romantische Strasse een andere bekende toeristische route die loopt van Würzburg naar Füssen.

Ten Oosten van Rothenburg vindt U Nüremberg. Nüremberg is, na de hoofdstad München de tweede grootste stad van de deelstaat Bavaria. Ondanks dat Nüremberg een grotere stad is, heeft hij nog steeds een prachtig middeleeuws centrum. Omdat Nüremberg een grote stad is is er genoeg te doen en kunt u er ook gewoon lekker winkelen en een terrasje pakken. Wanneer U in de winter gaat moet U zeker een bezoekje brengen aan de prachtige kerstmarkt die zich hier bevindt. Andere plekken die zeker het bezoeken waard zijn zijn de Kaiserburg, de Reichsparteigelande, Nuremberg Palace of Justice en het Nuremberg Trial Courthouse. Verder kunt U ook een dagje een uitstapje nemen naar buurstad Fürth, een wat kleinere stad met ook een prachtig centrum.

Nadat we hebben genoten van Nüremberg gaan we verder naar Bayreuth. Ook al is Bayreuth geen grote stad, er is veel te doen. Zo heeft Bayreuth zijn eigen prachtige opera concerthal en twee kastelen(Neues Schloss en Altes Schloss Eremitage). De opera concerthal staat zelfs op de Unesco lijst voor beschermde gebouwen. Verder zijn beide kastelen zeker een bezoekje waard, beide hebben ook prachtige tuinen die je zeker niet wilt missen.

De voorlaatste stop wordt Bamberg. Bamberg ligt aan de rivier de Regnitz en een groot deel van de stad staat op de Unesco World Heritage lijst. Het Rathouse is een must-visit in Bamberg. Dit prachtige oude stadhuis ligt op de splitsing van de rivier de door de stad loopt en verbindt zo de twee delen met elkaar. Verder zijn de kathedraal en de Altenburg zeker een bezoekje waard wanneer U in Bamberg bent. Voor de bierliefhebbers onder ons, Bamberg staat bekend om zijn gerookte Rauchbier en er zijn negen brouwerijen in Bamberg dus U heeft genoeg keus!

Onze laatste stop is Würzburg. Würzburg is een oude bisschopstad en staat bekend om zijn barokke prins-bisschoppelijke Residentie van Würzburg. Dit prachtige paleis is de grootste fresco ter wereld en symboliseert de vier continenten, Europa, Afrika, Azië en Amerika. Verder vind U in Würzburg ook het Marienburg fortress, een kasteel aan de rivier de Main en in het Fürstenbaumuseum leert U over de 1,200 jaar historie van Würzburg. Twee andere bezienswaardigheden die we zeker aanraden zijn de oude brug en de Marienkapelle. Dit was de laatste stop van onze route, maar wilt U nog verder? Würzburg is ook de start van de Romantische Strasse, een andere route die zeker aan te raden is.

Hierbij zijn we aan het eind gekomen van de Burchtenroute. Heeft U deze route gevolgd? Fijn laat het ons en andere weten door een reactie toe te voegen. Waren er dingen die wij niet genoemd hebben, maar anderen echt niet mogen missen? Zet het in de reacties! Hieronder ziet U op een kaart de route die we genomen hebben.

Camperen met je hond: een avontuurlijk samenzijn

Het is een zonnige ochtend, en de frisse geur van de natuur hangt in de lucht terwijl je de laatste spullen in de camper laadt. De spanning is voelbaar, want vandaag begint je langverwachte camperavontuur met je trouwe metgezel: je hond. Samen de wereld verkennen is...

5 goede redenen om met de camper een muziekfestival te bezoeken

Hier vind je 5 goede redenen om met je camper een muziekfestival te bezoeken

Ontdek Denemarken op wielen: een avontuurlijke reis met de camper

Tips van Campermakelaar.nl over camperen in Denemarken

De voor- en nadelen van coatings voor de camper

Wat zijn de voor- en nadelen van coatings voor de camper?

Hoe stel je de absorptie koelkast van je camper in bij warm weer ?

Bij extreem warm weer wil je graag dat je koelkast lekker koud is. Dit bereik je door de standenschakelaar in plaats van op een hoge stand juist op een lagere stand te zetten. Werking absorptiekoelkast Het koelkast aggregaat is gevuld met vloeibare ammoniak. Door...

Dit is de beste navigatie voor de camper

Lage viaducten, smalle straatjes en krappe parkeerplekken. Niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan tijdens de reis. In deze blog helpt Campermakelaar.nl met de juiste campernavigatie. Navigeren is een van de belangrijkste aspecten van de camperreis....

De mogelijkheden van televisie kijken in de camper

De mogelijkheden van TV kijken in de camper voor jou op een rijtje gezet door campermakelaar.nl.

In deze milieuzones mag jouw nieuwe camper (niet) komen

Wie een camper koopt, doet er goed aan om rekening te houden met de milieuzones in binnen- en buitenland. Kijk ook goed naar het verbruik van je nieuwe camper. Campermakelaar.nl schept duidelijkheid in het oerwoud van regels. In steeds meer steden in Europa is er geen...

Met de camper winterkamperen? Hier moet je op letten

Winterkamperen met de camper is populairder dan ooit. Op steeds meer plekken zijn campings het hele jaar geopend. Waar moet je op letten in de winter? Ervaringsdeskundige Jantina Scheltema beantwoordt vier vragen voor Campermakelaar.nl. Haar meest avontuurlijke...

5 gouden tips om camper winterklaar te maken

Hoe kom je met de camper de winter door?   Het camperseizoen loopt op zijn einde en de winter komt eraan. Wie niet weggaat, doet er goed aan om de camper winterklaar te maken. Waar moet je allemaal op letten? Campermakelaar.nl zet de vijf gouden tips op een...