Vandaag gaan we naar een land hier niet heel erg ver vandaan, namelijk Duitsland. Hier gaan we terug in de tijd naar de tijd van de ridders en kastelen en genieten we van een prachtig stukje geschiedenis van deze regio. U zult zich wanen in verschillende gebieden, op het ene moment staat U midden in de natuur omringd door een zee van rust en het nadere moment zult U zich bevinden in een prachtige historische stad met adembenemende gebouwen.

Onze eerste stop ligt nog geen drie en een half uur verwijderd van de grens bij Venlo, hier stoppen we in Mannheim. In deze stad aan de Rijn bevinden zich een aantal bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Een van die bezienswaardigheden is het Luisenpark. Hier kunt U lekker wandelen door dit prachtige park of huur een gondel en bewonder dit park vanaf een bootje midden op meer in het park. Een plaats die zeker aan te raden is om te bezoeken is de watertoren van Mannheim. Deze toren is de voornaamste bezienswaardigheid van de stad en is omringd door een mooi park en gezellig cafétjes. Verder vindt U in Mannheim ook het prachtige Mannheim Baroque Palace.

De volgende stop op ons lijstje is Schwetzingen. In deze plaats ten zuiden van Mannheim vindt U Slot Schwetzingen. Dit prachtige kasteel wordt getypeerd door zijn adembenemende tuinen en deze zijn zeker een bezoekje waard. In deze tuinen zelf bevinden zich ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld een nagemaakte moskee en een nagemaakte tempel.

Op een kleine afstand van Schwetzingen vindt U Heidelberg. Heidelberg is vooral bekend voor haar universiteit en door het historische centrum van de stad. Naast dat Heidelberg een van de oudere steden in Duitsland is, is de universiteit in deze stad is de oudste in Duitsland. De stad heeft niet alleen een prachtig centrum, maar ook een prachtig kasteel genaamd Heidelberg Castle wat helaas is verwoest in de 18e eeuw. Toch zijn de ruïnes een must-visit.

Na een stuk rijden richting het Zuid Oosten zult U aankomen in Bad Wimpfen. Bad Wimpfen is een zeer gezellig dorpje vol met typisch Duitse gebouwen. Het meest belangrijke gebouw in Bad Wimpfen is Kaiserpfalz, een kasteel dat gebouwd werd in de 12e eeuw. Verder heeft Bad Wimpfen nog meerdere speciale gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn, zoals de Palts kapel (een kapel die was opgedragen aan Sint Nicolaas van Myra), de oude stadsmuur, de blauwe toren etc.

Op zo’n 30 kilometer ten Oosten van Bad Wimpfen vindt U Waldenburg. Aan het eind van de tweede wereldoorlog werd dit dorpje plat gebombardeerd door Amerikaanse artillerie. Ondanks dit is het dorp en de historische gebouwen weer helemaal opgebouwd. De grootste attractie is slot Waldenburg, een prachtig kasteel in het midden van het dorp.

Sluit U ogen en stelt U zich een typisch Duitse dorpje voor. Grote kans dat het beeld in uw hoofd heel erg veel lijkt op het dorpje Rothenburg ob der Tauber. Dit dorp is wereld beroemd om zijn prachtige middeleeuwse centrum en jaarlijks komen er toeristen van over de hele wereld om dit prachtige dorpje te bewonderen. Het dorpje is zo typisch Duits dat voor de tweede wereldoorlog de Nazi’s het beschouwde als het meest Duitse dorpje van Duitsland. Verder is Rothenburg ook onderdeel van de Romantische Strasse een andere bekende toeristische route die loopt van Würzburg naar Füssen.

Ten Oosten van Rothenburg vindt U Nüremberg. Nüremberg is, na de hoofdstad München de tweede grootste stad van de deelstaat Bavaria. Ondanks dat Nüremberg een grotere stad is, heeft hij nog steeds een prachtig middeleeuws centrum. Omdat Nüremberg een grote stad is is er genoeg te doen en kunt u er ook gewoon lekker winkelen en een terrasje pakken. Wanneer U in de winter gaat moet U zeker een bezoekje brengen aan de prachtige kerstmarkt die zich hier bevindt. Andere plekken die zeker het bezoeken waard zijn zijn de Kaiserburg, de Reichsparteigelande, Nuremberg Palace of Justice en het Nuremberg Trial Courthouse. Verder kunt U ook een dagje een uitstapje nemen naar buurstad Fürth, een wat kleinere stad met ook een prachtig centrum.

Nadat we hebben genoten van Nüremberg gaan we verder naar Bayreuth. Ook al is Bayreuth geen grote stad, er is veel te doen. Zo heeft Bayreuth zijn eigen prachtige opera concerthal en twee kastelen(Neues Schloss en Altes Schloss Eremitage). De opera concerthal staat zelfs op de Unesco lijst voor beschermde gebouwen. Verder zijn beide kastelen zeker een bezoekje waard, beide hebben ook prachtige tuinen die je zeker niet wilt missen.

De voorlaatste stop wordt Bamberg. Bamberg ligt aan de rivier de Regnitz en een groot deel van de stad staat op de Unesco World Heritage lijst. Het Rathouse is een must-visit in Bamberg. Dit prachtige oude stadhuis ligt op de splitsing van de rivier de door de stad loopt en verbindt zo de twee delen met elkaar. Verder zijn de kathedraal en de Altenburg zeker een bezoekje waard wanneer U in Bamberg bent. Voor de bierliefhebbers onder ons, Bamberg staat bekend om zijn gerookte Rauchbier en er zijn negen brouwerijen in Bamberg dus U heeft genoeg keus!

Onze laatste stop is Würzburg. Würzburg is een oude bisschopstad en staat bekend om zijn barokke prins-bisschoppelijke Residentie van Würzburg. Dit prachtige paleis is de grootste fresco ter wereld en symboliseert de vier continenten, Europa, Afrika, Azië en Amerika. Verder vind U in Würzburg ook het Marienburg fortress, een kasteel aan de rivier de Main en in het Fürstenbaumuseum leert U over de 1,200 jaar historie van Würzburg. Twee andere bezienswaardigheden die we zeker aanraden zijn de oude brug en de Marienkapelle. Dit was de laatste stop van onze route, maar wilt U nog verder? Würzburg is ook de start van de Romantische Strasse, een andere route die zeker aan te raden is.

Hierbij zijn we aan het eind gekomen van de Burchtenroute. Heeft U deze route gevolgd? Fijn laat het ons en andere weten door een reactie toe te voegen. Waren er dingen die wij niet genoemd hebben, maar anderen echt niet mogen missen? Zet het in de reacties! Hieronder ziet U op een kaart de route die we genomen hebben.

Ontdek de schoonheid en kom tot rust tijdens het (wild)kamperen in Schotland

In deze blog gaan we naar een land dat over de zee ligt. Het ligt ten westen van Nederland. We gaan naar Schotland. Hier gaan we natuurlijk genieten van het prachtige landschap en de vrijheid van Schotland. Bovendien kunt u er ook wildkamperen, waardoor u optimaal...

Van het stedelijke Europa naar het Europa vol met natuur geheimen.

  In deze blog zult u verliefd worden op iets wat u nog nooit heeft gezien van Europa, misschien nog wel nooit van gehoord heeft. We gaan een mooie rondreis maken door de prachtige landen van Europa. We beginnen in het stedelijke gedeelte en voor dat u het weet...

Schitterende route door Normandië

Niet zo ver van Nederland ligt het prachtige Frankrijk. Een van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Je kunt er op verschillende manieren komen en ook verschillende dingen doen en bezichtigen. Zo kun je met de camper naar Cap Gris-Nez, dat is het...

Welke camper past bij U?

Wanneer U een camper gaat kopen zijn er een aantal dingen waar U aan moet denken. Een van de belangrijkste dingen is het besluit van wat voor een soort camper? Er zit namelijk een groot verschil tussen de verschillende typen campers en daarom is het slim om de goede...

Camperroute: Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

Vandaag gaan we het hebben over een prachtige regio in ons eigen land: Zuid-Limburg. Zuid-Limburg wordt ook wel eens gezien als een stukje buitenland in eigen land. Deze regio is zo verschillend van de rest van Nederland en heeft met haar prachtige heuvellandschap en...

Camperen is vrijheid na Corona

Tijdens de persconferentie op 6 Mei heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt dat vanaf 1 Juli de regels voor campings versoepeld zullen worden en dus weer toegankelijk om te bezoeken. Onder anderen de sanitaire voorzieningen en de horeca gelegenheden mogen dan weer...
Share This