Wanneer U een camper gaat kopen zijn er een aantal dingen waar U aan moet denken. Een van de belangrijkste dingen is het besluit van wat voor een soort camper? Er zit namelijk een groot verschil tussen de verschillende typen campers en daarom is het slim om de goede camper te kiezen die bij U past. Verder is een camper natuurlijk niet een alledaagse aankoop en moet u er goed over nadenken.

Laten we het eerst hebben over de verschillende typen campers die er zijn. In deze blog zullen we onderscheid maken tussen vier verschillende typen campers: Alkoof, Half-Integraal, Integraal, Bus-Camper.

Laten we beginnen met de Alkoof camper. Een Alkoof camper is duidelijk te herkennen aan de grote uitbouw boven het rijgedeelte. Het grote voordeel van een alkoof is dat hij veel ruimte biedt. Veel alkoof campers hebben daarom ook meer slaapplaatsen dan andere typen campers. Daarom is een alkoof camper ook perfect voor gezinnen met kinderen. Verder hebt u de optie om veel mee te nemen, wat vaak handig is wanneer u kinderen heeft aangezien zij vaak veel speelgoed mee willen nemen. Jammer genoeg heeft een alkoof camper niet alleen voordelen. Door de uitbouw van de alkoof vangt de camper veel wind. Hierdoor moet de camper harder werken en verbruikt de motor dus ook meer brandstof.

De volgende camper die we zullen bespreken is de Half-Integrale camper. Het grootste verschil tussen een Alkoof en een Half-Integraal is de uitbouw boven de rijcabine. Een Half-Integraal heeft deze namelijk niet en dit wordt juist een voordeel. Met een half-integraal vang je veel minder wind en hierdoor rijd je veel zuiniger dan met een alkoof. Verder voelt de camper stabieler aan op de weg en dus voelt hij fijner aan tijdens het rijden. Dat de Half-Integrale camper geen extra uitbouw heeft is ook een nadeel. Hierdoor heeft de camper minder slaapplaatsen en zal de eetruimte vaak omgebouwd moeten worden in een slaapplek, daarentegen hebben tegenwoordig veel Half-Integraal campers vaak ook een hefbed boven het leefgedeelte wat zorgt voor extra slaapplaatsen.

De Integrale camper is de volgende die we zullen bespreken. Het grootste verschil tussen de Integrale camper en de andere campers is dat de Integrale camper geen aparte rijcabine heeft, maar een geïntrigeerde. Dit betekent dat de rijcabine doorloopt in het leefgedeelte en hierdoor heeft de bijrijder bijvoorbeeld geen eigen portier. Dit is een groot voordeel omdat hierdoor de ruimte optimaal benut wordt. Doordat deze cabine zo ruim is bevindt zich boven de cabine vaak nog een extra hefbed. Verder is de gehele cabine gemaakt van kunststof en dus roest de camper minder snel dan wanneer deze van staal zou zijn. Een nadeel is dat een integrale camper een hele kleine kreukelzone heeft, dit komt doordat de camper van kunststof gemaakt is in plaats van staal. Verder zijn Integrale campers aan de dure kant omdat ze zeer luxe zijn.

Het laatste type camper dat we zullen bespreken is de Bus-Camper. In het type Bus-Camper zelf heb je veel verschillen in groottes en dus ook in prijzen. Dit is daarom ook belangrijk om over na te denken voordat U een Bus-Camper aanschaft. Een groot model zal namelijk meer leefruimte hebben en een kleiner model waarschijnlijk geen tot zeer weinig. Wel hebben veel kleine buscampers vaak nog een hefdak waardoor U toch nog meer leefruimte kunt creëren. Een grote buscamper daarentegen heeft uit zichzelf al genoeg leefruimte én alle benodigde voorzieningen om zelf voorzienend te zijn, zoals een vast toilet, een douche en een keukentje. Het grote voordeel van een buscamper is dat hij rijdt als een hoge personenwagen, hierdoor kunt U lekker doorrijden en verbruikt hij minder vergeleken met grotere campers. Verder is de grootte van een buscamper ook een voordeel. Omdat een buscamper kleiner is dan een normale camper is deze veel wendbaarder en past hij gewoon op een standaard parkeerplaats. Een nadeel van een buscamper is dat hij minder ruimte en minder luxe heeft vergeleken met andere campers, hierdoor kunt U bijvoorbeeld minder meenemen. Hoewel dit voor vele een nadeel is kan dit voor sommige ook een voordeel zijn omdat U met een buscamper meer het campeergevoel heeft dan met een andere camper.

Wilt U graag een camper aanschaffen? Klik dan hier voor ons aanbod en bekijk alle verschillende campers die we aanbieden. Wilt U meer weten over campers en de beste camperroutes? Lees dan ook onze andere blogs!

Camperroute: Herleef de Middeleeuwen via de Burchten route

Vandaag gaan we naar een land hier niet heel erg ver vandaan, namelijk Duitsland. Hier gaan we terug in de tijd naar de tijd van de ridders en kastelen en genieten we van een prachtig stukje geschiedenis van deze regio. U zult zich wanen in verschillende gebieden, op...

Welke camper past bij U?

Wanneer U een camper gaat kopen zijn er een aantal dingen waar U aan moet denken. Een van de belangrijkste dingen is het besluit van wat voor een soort camper? Er zit namelijk een groot verschil tussen de verschillende typen campers en daarom is het slim om de goede...

Camperroute: Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

Vandaag gaan we het hebben over een prachtige regio in ons eigen land: Zuid-Limburg. Zuid-Limburg wordt ook wel eens gezien als een stukje buitenland in eigen land. Deze regio is zo verschillend van de rest van Nederland en heeft met haar prachtige heuvellandschap en...

Camperen is vrijheid na Corona

Tijdens de persconferentie op 6 Mei heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt dat vanaf 1 Juli de regels voor campings versoepeld zullen worden en dus weer toegankelijk om te bezoeken. Onder anderen de sanitaire voorzieningen en de horeca gelegenheden mogen dan weer...
Share This